השלטון המקומי מעניק לאזרחים ולבעלי העסקים שירותים רבים וחשובים ולו סמכויות רבות ומגוונות. אחת מהן היא גביית ארנונה כללית, בהתאם לצו הארנונה של אותה רשות מקומית.
נישום המקבל דרישת תשלום מהרשות המקומית, רשאי להשיג על אותה דרישה, וזאת בתוך 90 יום מקבלתה. מי שרואה עצמו מקופח מתשובת מנהל הארנונה, רשאי להגיש ערר לועדת הערר לענייני ארנונה כללית, הפועלת ליד כל אחת מהרשויות המקומיות בישראל.
את הערר יש להגיש בתוך 30 יום ממועד קבלת תשובת מנהל הארנונה.
סמכות ועדת ערר
סמכות ועדת ערר הנה בעיקרה לדון בנושאים טכניים של הארנונה, כגון שטח , סיווג וזהות המחזיק, מאחר ואין בידי בית-המשפט די משאבים לדון בהם. היקף סמכויות ועדת ערר לענייני ארנונה הינו ענין השנוי במחלוקת, יש הנוטים להרחיבה ויש הנוטים לצמצמה לנושאים טכניים גרידא. עם זאת, ברור כי בכל שנוגע לפרשנות החוק, לנושאי מדיניות, סבירות הארנונה, חלוקת נטל בארנונה באופן הוגן ונושאים דומים, ועדת ערר לענייני ארנונה, אינה מוסכמת לדון בהם והחולק על הרשות המקומית, צריך לפנות אל בית-המשפט לעניינים מנהליים.
ועדת ערר לענייני ארנונה בה יושבים 3 נציגי ציבור , שהינם תושבי אותה רשות. דרך פעולת ועדת ערר לענייני ארנונה מעוררת בעיות רבות, ביניהן:
העדר שקיפות החלטות ועדת ערר. העובדה כי ועדת ערר מתמנה על-ידי מועצת הרשות המקומית, שהיא צד להליך. העובדה שהדיונים מתקיימים במשרדי הרשות וכי חברי הועדה מקבלים תשלום מסוים מהרשות , מעוררת קשיים לעניין ניגוד עניינים.
מיקום ועדת ערר
עד לפני מספר שנים נהגו ועדות הערר לשבת בבנין הרשות המוניציפלית, זאת בין היתר, מתוך מטרה לחסוך בעלויות. בשנים האחרונות, בהתאם להנחיות משרד הפנים מקום מושבן של ועדות הערר הינו מחוץ לבנין העירייה, זאת בשל היות ועדת הערר גוף נטרלי, המקבל החלטות בסכסוכים שבין הרשות לבין הנישום.
ככול שמבקש אחד הצדדים להתייצב בפני הועדה ולטעון את טענותיו, תזמין ועדת הערר את הצדדים לדיון בפניה. תחילה ישמעו טיעוני הנישום ולאחר מכן ישמעו טיעוני מנהל הארנונה.
ועדת הערר רשאית לדרוש מהצדדים להגיש להם תצהיר חתום ומאומת כדין, המפרט את הטענות העובדתיות שכל צד מעלה בפניה.
לאחרונה נקבע כי הדיון בפני ועדת הערר הינו דיון פומבי, אלא אם נקבע אחרת וההחלטות של ועדת הערר, תפורסמנה באתר האינטרנט של הרשות המקומית.
כל שנת מס עומדת בפני עצמה ולכן כל שנה יש להגיש השגה וערר חדשים וועדת הערר יכולה לפעול לאיחוד העררים ולתת החלטה אחת בכל אותם עררים.
לפרטים פנו עוד היום לפריטקס בטלפון:
03-5446626
החברה אינה מספקת טיפול ויעוץ משפטי